Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bosznia-Hercegovina az izgalmas Balkán

augusztus 23, 2023 - augusztus 29, 2023

215.700HUF
  1. nap: Indulás a reggeli órákban Monorról egy megállással a röszkei határátkelőhöz. Szerbiai utazásunk egyik állomása a Nándorfehérvár. Itt megismerkedünk a történelmi belvárossal és a híres erődítmény maradványaival. Utazásunk további szakaszában Ráczország gyönyörű vidékei felé vesszük az irányt. Este elfoglaljuk szállásunkat Pozsega városában.

 

  1. nap: Reggeli után a szerbiai hegyvidék Makra hegységén át a Drina folyó völgyében található több évszázados Visegrád városába érkezünk. A város törökkori hídjáról nevezetes, mely mind a mai napig épségben átíveli a Drina széles folyóvölgyét. A másik nevezetesség az a díszletváros, mely a Ivo Andric híres regényének megfilmesítésének okán építettek. Városi sétánk után a Drina folyó vadregényes völgyében utazunk Szarajevó felé. Késő délután érkezünk a bosnyák fővárosba, ahol az óváros keleties központjában sétálunk. Este elfoglaljuk szállásunkat.

 

 

  1. nap: Reggeli után előbb a  Boszna folyó forrását tekintjük meg, majd Szarajevó felfedezésére indulunk. Az ország fővárosa egyike a legizgalmasabb helyeknek, hiszen teljesen kézzel fogható a kelet varázsa. Sőt, ez az a hely, ahol egyetlen lépéssel átjutunk „Keletről Nyugatra” és fordítva! Megannyi történelmi emlék és kulturális sokszínűség jellemzi ezt a várost csakúgy, mint maga az ország. A fővárosi séta után tovább utazunk a Neretva folyó völgyében. A nap végére megérkezünk Mostarba. A szállás elfoglalása után vacsoránkat elfogyasztjuk, majd egy sétával az esti város felfedezésére indulunk.

 

 

  1. nap: A mai napon Mostar, a kétarcú város nevezetességeivel ismerkedünk. A sétánk során megtekintjük a muszlim és keresztény negyedek látnivalóit, a híres bazársort és a több száz éves hidakat. Utunkat folytatva Međugorjébe látogatunk, ahol a híres katolikus zarándokhely nőtte ki magát néhány évtized alatt. Innen a szomszédos Kravica vízesésekhez kirándulunk. A Trebižat folyó ezen a helyen önti vizét a mélybe több ágra szakadva, a látványa lenyűgöző! Majd a Mátyás király által is bővített és uralt városba Pociteljbe látogatunk. Itt egy igazi keleti művészváros vár ránk, ahol szinte megelevenedik a török kori Bosznia. Végezetül visszautazunk a Neretva völgyében Mostarba. Vacsora után fakultatív lehetőség nyílik az esti fényekbe pompázó óvárosban sétálni.

 

  1. nap: Ezen a napon lehetőség nyílik egy kis fürdőzésre a horvát vagy a bosnyák tengerparton. Délután visszatérés a szálláshelyünkre.

 

  1. nap: A reggelit követően útra kelünk a Buna folyó forrásához látogatunk, ahol a rövid folyó hatalmas forrásból tör elő. Innen a Visoko-i paramisok rejtélyeinek megismerésére indulunk. A máig vitatott képződmények megosztják a közvéleményt, de itt mindenki saját maga megítélheti, hogy melyik magyarázat a szimpatikusabb. Visszatérünk Szarajevóba. Vacsora után kötetlen városnézésre indulunk az esti kivilágításban fürdőző Szarajevóban.

 

  1. nap: Reggeli után tovább állunk Jajce irányába. A történelmi város nem csak középkori hangulatával nyűgözi le a látogatót, hanem a Orbász folyó fantasztikus vízeséseivel is. Sétánk során mindezt megtekinthetjük, majd  a folyót követve Orbászváron (Banja Luka) keresztül utazunk hazafelé.  Hazaérkezés a késő éjszakai órákban!

 

Szállások:       1. éj: Hotel Pozega – Pozsega

  1. éj : Hotel Hollywood – Szarajevó

3-5. éj: Hotel Kapetanovina – Mosztár

  1. éj: Hotel Hollywood – Szarajevó

 

Étkezés Mostar: Restorante Kulluk

Busz: Kréber Kft.

Részletek

Kezdés:
augusztus 23, 2023
Vége:
augusztus 29, 2023
Összeg:
215.700HUF

Szervező

Adria Holiday Utazási Iroda
View Szervező Website

Helyszín

Bosznia-Hercegovina
Szarajevó, Bosznia-Hercegovina + Google Térkép