Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Észak-Csehországi barangolás

június 7, 2023 - június 11, 2023

155.000HUF

1.nap          (Zalaegerszeg) – Cesky Sternberk – Veleké Popovice – Kralupy nad Vltavou

Indulás reggel 06 órakor Zalaegerszegről a megadott útvonalon, rövid pihenőkkel Cesky Sternberkbe utazunk. A Sazava folyó feletti sziklára épült középkori erődítményben teszünk látogatást. Délután a csehek egyik nemzeti sörgyárában teszünk látogatást Veleké Popoviceben, ahol a híres Kozel (kecske) sört főzik. A kostolóval egybekötött látogatás után, rövid utazást követően, elfoglajuk szállásunkat a Prága közelében fekvő Karlupyban. Vacsora.

2.nap:         Kralupy – Mladá Boleslav – Jičin – Trutnov

Reggeli után indulunk a közeli Mladá Boleszláv város legnagyobb nevezetességéhez a Skoda autógyár múzeumához. A legrégebbi modellektől a legújabbakig ismerhetjük meg a cseh autógyártás alkotásait.

Délután Jičinben teszünk látogatást. A középkori főtér lábasházai hangulatában visszacsöppenünk a jicini betyár Rumcájsz idejébe. Sőt, még a mesehős varga valódi házában kialakított múzeumba is betérünk. A mai napi szállásunkra Trutnovra vagy környékére utazunk tovább. Vacsora.

3.nap           Adrspach – Königgratz (Hradec Kralove)

A reggeli elfogyasztása után egy rövid utazással megérkezünk Adrspachba, a cseh „grand kannyonnak” is nevezett sziklavidékhez. Gyalogtúrával bejárjuk mi is e hihetetlen mesevilágnak tűnő sziklaszurdokot. Délután Königgratz királyi városban ismerkedünk a 18. század monarchia korabeli hangulatával. Este érkezünk a városban található szállásunkra, vacsora.

4. nap:         Königgratz – Dolní Morava – Litomysl – Přeřov – Kromeriz

Reggelink elfogyasztása után ismét egy természeti szépséggel megáldott hegység mesterséges látványosságához látogatunk. A jelenlegi „világ leghosszabb függőhídja” több mint 700 m-en íveli át a két hegy közötti völgyet. Eme lélegzetelállító mestermű bejárását követően indulunk tovább. Innen Litomysl hangulatos városka legnagyobb nevezetességét tekintjük meg a reneszánsz sgrafittós kastélyt kívülről. A városka főtere is meseszép, akár egy cseh mesének is lehetne háttere! A városka hangulatát élvezhetjük az épületek között barangolva. Késő délután indulunk szálláshelyünkre Přeřovba. Szállás elfoglalása, vacsora.

5. nap:        Přeřov – Kromeriz – Austerlitz – (Zalaegerszeg)

Reggeli után az olmützi püspök nyári rezidenciájára utazunk Kromerizbe. Az itt forgatott, Mária Teréziáról készült filmben is látott kastélyt tekintjük meg, illetve a kastélyt övező gyönyörű parkban teszünk látogatást (esetleg a franciaparkot is megtekinthetjük). Hazafelé útba ejtjük az Austerlitz-i csata emlékhelyét is, amelyet a történelem a „császárok csatája” néven ismer, és Napoleon egyik legnagyobb győzelmének színhelye volt. Hazaérkezés az esti órákban.

Részletek

Kezdés:
június 7, 2023
Vége:
június 11, 2023
Összeg:
155.000HUF

Helyszín

Csehország
Cseh Köztársaság + Google Térkép