Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

SALZKAMMERGUT SZÉPSÉGEI

május 3, 2023 - május 7, 2023

BETELT

Utazás: a szokásos Kréber busszal

 

Útvonal: Monor  – Budapest  –  ata – Hallstatt – Golling a.d. S. – Königsee – Obersalzberg (Sasfészek) – Golling – Salzburg – Gmunden – Tatabánya – Budapest –  Monor

 

Program:

  1. nap: Kora reggeli indulás Monorról. Az utasok felvétele után indulunk tovább Ausztria irányába. Bad Ischl érintésével Hallstattba utazunk. A Világörökségi helyszínen felkeressük a híres települést, mely teraszos fekvésével méltán lett a világ egyik legszebb települése. Lehetőség adódik felmenni a siklóval a sóbányákhoz, illetve az égi kilátóhoz. Innen a szállásunkra utazunk Gollingba. Vacsora.

 

  1. nap: Reggeli után indulunk a bajorországi Königseehez. A csodálatos, hegyekkel körbevett tavon hajózunk a Szent Bertalan templomig a róla elnevezett félszigetre. Visszatérve a kikötöbe buszra szállun és indulunk a Sasfészekbe. A híres nyaralóhoz lélegzetelállító úton jutunk fel speciális autóbuszok segítségével, majd a hegy gyomrában épült „aranylifttel” felmegyünk a Sasfészekbe. Késő délután visszatérünk Gollingba, egy rövid sétával megismerkedünk vendéglátó településünkkel. Este vacsora a szálláson.

 

  1. nap: Reggeli után indulunk a Lichtenstein-vízesés megtekintésére, mely az egyik legszebb ausztriai hegyszorosban folyó patak völgye. Délután a salzburgi püspök által épített Werfen várához utazunk. A középkori erőd méltán vált a filmek egyik helyszínévé, ugyanis itt forgatták a Kémek a Sasfészekben című amerikai filmet. Késő délután visszatérünk a szállásunkra, vacsora.

 

  1. nap: A reggelit követően kirándulunk a Golling-i vízeséshez, mely Ausztria legnagyobb vízesése. Ezt követően a közeli Salzburga utazunk. A városnézés során megismerkedhetünk a főbb nevezetességekkel: Sétaló utca, Dóm, Érseki palota tere…stb. Délután indulunk vissza a szálláshelyünkre.

 

  1. nap: Reggeli után a Wolfgangseehez kirándulunk. A gyönyörű természeti környezetben található tó igazán gyönyörű látvány. Utána Bad Ishlbe látogatunk. A Monarchia egyik legkedveltebb üdülőhelye igazi császári pihenőhely! Ezután a Trauensee partján található Gmunden vizivárához és városába látogatunk így köszönve el a Salzkammergut-i tóvidéktől. Érkezés Monorra a késő esti órákban.

Részletek

Kezdés:
május 3, 2023
Vége:
május 7, 2023
Összeg:
BETELT

Szervező

Universal Travel
Phone
+36 30 776 6761
View Szervező Website

Helyszín

Salzkammergut
Golling a.d.Salzach, Ausztria + Google Térkép