Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szlovénia szépségei

június 23 @ 7:19 de.

1.nap        

Tata – Ptuj – Ljubljana

Indulás reggel 06 órakor Tatabányáról a megadott útvonalon rövid pihenőkkel Ptujba. Az ókori „borostyánkőút” egyik állomása manapság a váráról és középkori városmagjáról nevezetes. A Dráva egyik legnagyobb víztározója található a város határában, melynek kialakítását is megfigyeljük.  Innen a hajdani grófság székhelyére Cillébe teszünk egy kis kitérőt.  Ljubljana óvárosának látnivalóival ismerkedünk. Este elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

2.nap          

Postojna – Predjama – Piran

A Világörökség listáján szereplő Postojnai cseppkőbarlanghoz látogatunk. A barlangászást követően a sziklába vájt lovagvár Predjama „ostromára” indulunk. A karsztvidék egy jellegzetességét is megfigyelhetjük a búvópatakok jelenségét. Hiszen mind a barlang mind pedig a vár alatti járatok, a mai napig annak a pataknak köszönheti létrejöttét, mely hol előbukkan , hol pedig elbújik a föld alatti sziklarepedésekbe, barlangokba. Ezen patakok hasznosításának érdekes példáival ismerkedünk. Délután a szlovén tengerpart egy kis gyöngyszemébe, Piran városába utazunk Koperen és Portorozon  keresztül. Este visszatérés a szállásra, vacsora.

3.nap          

Bled – Bohinj – Skofja Loka

Reggeli után a Júlia-Alpok egyik legszebb üdülőhelyén, Bleden keresztül érjük el  Bohinjt. A Bohinji-Száva völgyén is kialakították azt a vízlépcső rendszert, mely biztosítja a völgyben lévő települések áramellátását. A gyönyörű környezetben fekvő tó partján sétálunk. Lehetőség nyílik felmenni a Vogel hegy tetejére felvonóval. A lélegzetelállító panoráma után a vadregényes Vintgar-szurdokban teszünk gyalogos kirándulást. (Fantasztikus természeti szépségű hasadékvölgy, melyen átfolyó Radovna patak vizét ívóvízforrásként hasznosítják és egy gáttal biztosítják az állandó vízhozamot.) Innen Skofja Loka középkori hangulatú kisváros  a következő állomás. A püspöki székhelyen átfolyó Sora folyón számtalan vízimalmot üzemeltettek, ehhez a folyó szabályozását már a középkorban kialakították vízlépcsők segítségével, igazán jól megfigyelhető még a középkori vízgazdálkodás egyik jellemző példája. Visszatérés a szállodába, majd vacsora.

  1. nap:

 Bled – Maribor  – Tata

Ezen a napon Bled látnivalóit célozzuk meg. A csodálatos tó közepén található egy sziget, melynek kegytemploma messze földön híres. Gondolákkal lehet átkelni a szigetre és megcsodálni e nevezetes templomot és az elénk táruló természet látványát. Később a tó mentén magasodó sziklavárba látogatunk. A Bledi-tóra a vár teraszáról nyílik a legszebb panoráma. Hazaútban a Dráva folyót követük előbb Ausztriában, majd Szlovéniában. A folyó völgyét ma is víztározók és erre épült vízierőművek tarkítják. A komoly vízszabályozásnak köszönhetően idilli tájakat és új közlekedési és turisztikai lehetőségeket hoztak létre. Mariborban tartunk rövid pihenőt. Séta a hangulatos belvárosban. Visszaérkezés Tatára az esti órákban.

 

Elhelyezés:            3*-os szállodában, 2 ágyas, zuhanyzós szobákban.

Ellátás:                  Félpanzió

Irány ár:                                   Ft/fő mely tartalmazza a  közlekedést, a szállást félpanzióval és az  idegenvezetést .

Nem tartalmazza a belépőket és a biztosítást.

Részletek

Dátum:
június 23, 2024
Időpont:
7:19 de.