Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bosznia-Hercegovina az izgalmas Balkán – zárt csoport

október 5, 2023 - október 8, 2023

158.000HUF
  1. nap: Indulás a hajnali órákban Kisbérről az Udvar-i határra útközben megállókkal. Horvátországon átutazva jutunk Boszniába. A határátlépést követően utazunk tovább a Boszna folyó völgyén Szarajevóba. (ha időnk engedi városnézés).Szállás elfoglalása, vacsora.

 

  1. nap: Reggeli után előbb a Boszna folyó forrását tekintjük meg, majd Szarajevó felfedezésére indulunk. Az ország fővárosa egyike a legizgalmasabb helyeknek, hiszen teljesen kézzel fogható a kelet varázsa. Sőt, ez az a hely, ahol egyetlen lépéssel átjutunk „Keletről Nyugatra” és fordítva! Megannyi történelmi emlék és kulturális sokszínűség jellemzi ezt a várost csakúgy, mint maga az ország. A fővárosi séta után tovább utazunk a Neretva folyó völgyében. A nap végére megérkezünk Mostarba. A szállás elfoglalása után vacsoránkat elfogyasztjuk, majd egy sétával az esti város felfedezésére indulunk.

 

  1. nap: Reggeli után Mostar, a kétarcú város nevezetességeivel ismerkedünk. A sétánk során megtekintjük a muszlim és keresztény negyedek látnivalóit, a híres bazársort és a több százéves hidakat. Innen a Buna folyó forrásához látogatunk, ahol a rövid folyó hatalmas forrásból tör elő. Majd a Mátyás király által is bővített és uralt városba Pociteljbe látogatunk. Itt egy igazi keleti művészváros vár ránk, ahol szinte megelevenedik a török kori Bosznia. Utunkat folytatva a Kravica vízeséshez látogatunk, amely a leghíresebb és legszebb Hercegovinai természetes látványosság. Végezetül visszautazunk a Neretva völgyében Szarajevóba. Szállásunk elfoglalása és a vacsora után fakultatív lehetőség nyílik az esti fényekbe pompázó óvárosban sétálni.

 

  1. nap: A reggelit követően útra kelünk Jajce irányába. A történelmi város nem csak középkori hangulatával nyűgözi le a látogatót, hanem a Orbász folyó fantasztikus vízeséseivel is. Sétánk során mindezt megtekinthetjük, majd a folyót követve Orbászváron (Banja Luka) keresztül utazunk hazafelé. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban!

 

Részletek

Kezdés:
október 5, 2023
Vége:
október 8, 2023
Összeg:
158.000HUF

Szervező

Universal Travel
Phone
+36 30 776 6761
View Szervező Website

Helyszín

Bosznia-Hercegovina
Szarajevó, Bosznia-Hercegovina + Google Térkép