Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Észak-Olaszország és a Ferrari

május 13, 2023 - május 16, 2023

HUF186,000

Útvonal:

Tatabánya – Székesfehérvár – Veszprém – Szlovénia –Verona– Garda-tó – Milánó – Maranello– Sirmione – Padova –  Veszprém – Székesfehérvár – Tatabánya

Program:

1.nap:

Kora reggeli indulás Tatabányáról Székesfehérváron át Veszprémbe – utasok felvétele. Ezt követően indulunk Szlovénia irányába. A szomszédos országon áthaladva kisebb pihenőkkel érkezünk Olaszországba. Az Adriai-tenger északi öblét körbeutazva jutunk el Veronába. Rómeó és Júlia városa megannyi ókori, középkori és új nevezetességeit fedezzük fel egy gyalogos séta során. A veronai Aréna, Júlia háza, Vársoháza, Dante szobra és a piacok teljesen elvarázsolják az Adige folyó városában barangolókat. Kora este indulunk Garda-tó melletti szálláshelyünkre, vacsora.

  1. nap:

A reggelit követően Milánó felfedezésre indulunk. A város Észak-Olaszország és benne Lombardia székhelye. Történelme során rengeteg viszontagságon estek át. A Viscontik örökségeként a várat, a város polgársága révén a belváros nevezetességeit és természetesen a kőcsipke fedte Dómot is felfedezzük. Milánó a divat fővárosa, így elkerülhetetlen a város divatházainak felkeresése, melyre jó helyszín a híres Viktor Emánuel passzázs. Az opera fellegvára a Scala, melynek belseje igazi gyöngyszem. Késő délután utazunk vissza a szálláshelyünkre, vacsora.

3.nap:

Reggeli után indulunk az „ágaskodó fekete ló” hazájába a Bologna melletti Maranellóba. A Ferrari múzeumában megismerhető a gépkocsi múltja, jelene és legendás sportautóinak története. A múzeumlátogatás után Bologna mellett található az olasz sportautók másik fellegvára, a Lamborghini gyára és múzeuma, mely bemutatja az „aszfalt szaggatók” történetét. Délután a Garda-tó gyöngyszeméhez utazunk. Sirmione félszigete benyúlik a tóba és az itt feltörő termálvíznek köszönhetően a rómaiak építették ki először. Ma is nevezetes üdülőváros. Motorcsónakokon teszünk egy élményutazást a sziget körül, majd vacsora egy hangulatos étteremben. Este visszatérünk a szállásunkra.

 

 

 

  1. nap:

Miután elfogyasztjuk reggelinket a szállodában indulunk Padovába. A méltán híres egyetemi város ódon falai őrzik Szent Antal földi maradványait, a közel 800 éves egyetemet és a híres főtéri épületeket. A sétánk felfűzi mindezeket és megismertet a város nevezetességeivel. Délután indulunk hazafelé kisebb megállásokkal. Érkezés haza a késő esti órákban.

 

Utazás: Kréber autóbusszal

Szállás: Hotel Riviera***, Desenzano del Garda – kétágyas szobákban (egyágyas esetén felár fizetendő!)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Részvételi díj:         186.000 Ft/fő – mely tartalmazza az utazás, idegenvezetés, szállás, ellátás költségeit, de nem tartalmazza a belépőket, biztosítást és az audioguide költségét (2800 Ft)

Tájékoztató árak a belépőkről: Milánó dóm: 7€ / fő, Milánói Scala: 12€/ fő, Ferrari múzeum: 22€ /fő, Lamborghini múzeum: 18€ /fő.; Garda-tavi csónakázás: 12€/ fő

Részletek

Kezdés:
május 13, 2023
Vége:
május 16, 2023
Összeg:
HUF186,000

Szervező

Universal Travel
Phone
+36 30 776 6761
View Szervező Website

Helyszín

Milánó
Olaszország + Google Térkép