Események betöltése

« Összes Események

Észak-Olaszország és a Ferrari

május 13 - május 16

Szervezés alatt

Útvonal:

Tatabánya – Székesfehérvár – Veszprém – Szlovénia – Padova – Maranello – Modena – Milánó – Verona – Veszprém – Székesfehérvár – Tatabánya

Program:

1.nap:

Kora reggeli indulás Tatabányáról Székesfehérváron át Veszprémbe – utasok felvétele. Ezt követően indulunk Szlovénia irányába. A szomszédos országon áthaladva kisebb pihenőkkel érkezünk Olaszországba. Az Adriai-tenger északi öblét körbeutazva jutunk el Padovába. A méltán híres egyetemi város ódon falai őrzik Szent Antal földi maradványait, a közel 800 éves egyetemet és a híres főtéri épületeket. A sétánk felfűzi mindezeket és megismertet a város nevezetességeivel. Kora este indulunk Verona közeli szálláshelyünkre, vacsora.

  1. nap:

Reggeli után indulunk az „ágaskodó fekete ló” hazájába a Bologna melletti Maranellóba. A Ferrari múzeumában megismerhető a gépkocsi múltja, jelene és legendás sportautóinak története. A múzeumlátogatás után Modena nevezetességeivel ismerkedünk (modenai dóm, Hercegi palota, kert, stb.) Délután visszatérünk a szállásunkra, vacsora.

3.nap:

A reggelit követően Milánó felfedezésre indulunk. A város Észak-Olaszország és benne Lombardia székhelye. Történelme során rengeteg viszontagságon estek át. A Viscontik örökségeként a várat, a város polgársága révén a belváros nevezetességeit és természetesen a kőcsipke fedte Dómot is felfedezzük. Milánó a divat fővárosa, így elkerülhetetlen a város divatházainak felkeresése sem, melyre jó helyszín a híres Viktor Emánuel passzázs. Az opera fellegvára a Scala, mely külsőre nem, de belseje igazi gyöngyszem. Késő délután utazunk vissza a szálláshelyünkre, vacsora.

  1. nap:

Miután elfogyasztjuk reggelinket a szállodában indulunk Veronába. Rómeó és Júlia városa megannyi ókori, középkori és új nevezetességeit fedezzük fel egy gyalogos séta során. A veronai Aréna, Júlia háza, Vársoháza, Dante szobra és a piacok teljesen elvarázsolják az Adige folyó városában barangolókat. Délután indulunk hazafelé kisebb megállásokkal. Érkezés haza a késő esti órákban.

Részletek

Kezdés:
május 13
Vége:
május 16
Összeg:
Szervezés alatt

Szervező

Universal Travel
Telefon:
+36 30 776 6761
View Szervező Website

Helyszín

Milánó
Olaszország + Google Térkép