Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Határtalanul Erdélyben – diák csoporttal

április 22 - április 25

Szervezés alatt

Diákok utazása Határtalanul program keretén belül Kalotaszegre és környékére.

  1. nap: Indulás a kora reggeli órákban az iskola elől. A déli órákban magyar-román határátlépés. Nagyváradon, Partium központjában megnézzük Székesegyházat, Kanonok sort, Szigligeti Színházat, Sas Palotát. Következő megállónk Király-hágón lesz, a történelmi Erdély kapujában. Majd Bánffyhunyadon, Kalotaszeg „fővárosában” megnézzük a református templomot, és a kertjében található Magyar Hősök emlékkövét. Tovább utazunk Nagypetrire, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

 

  1. nap: Reggeli után az Almási-várhoz kirándulunk megtekintve a Kígyófej-sziklákat is. Ezt követen Körösfőre utazunk. A népművészetéről, templomáról híres település határában ered a Körös folyó. Ezen látványosságok megtekintése után visszautazunk Nagypetribe. A falu fő látványossága a 16. századi református, kazettás mennyezetes temploma, melyet mi is megtekintünk. Visszatérve a szállásra szabadidő és vacsorával zárul napunk.

 

  1. nap: Ezen a napon, az első megállónk Kolozsváron lesz, ahol a központban sétálva megismerkedünk a Mátyás király szoborral és szülőházzal, Szent Mihály templommal, Farkasutcai református templommal, Házsongárdi temetővel. Ugyancsak itt teszünk látogatást az egyik magyar iskolában is, ahol személyes ismeretségeket köthetünk, illetve tájékozódhatunk az iskolai életről.  Délután a híres Tordai-hasadékba kirándulunk, mely a környék egyik legszebb természeti látványossága. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora.

4. nap: Összecsomagolás és reggeli után hazafelé indulunk, megállunk Zilahon, ahol a régi központban                megnézzük a Wesselényi szobrot és a régi Wesselényi kollégiumot. Ezt követően Nagykárolyban a                  Károlyi kastélyt, volt Aranyszarvas fogadót, ahol Petőfi Sándor megismerkedett Szendrey Júliával                      nézzük meg. Határátlépés Nyírábránynál, Debrecen felé hazautazás.

 

 

Részletek

Kezdés:
április 22
Vége:
április 25
Összeg:
Szervezés alatt

Szervező

Talabor Utazás
View Szervező Website

Helyszín

Nagypetri
Románia + Google Térkép