Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

SVÁJC EGY CSIPETNYI ELZÁSSZAL

július 26, 2022 - július 31, 2022

HUF139.800

1. nap Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Rövid városnézés a gyönyörű hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban: Mária Terézia utca, Diadalív, Aranytető, várostorony, Hofkirche, Hofburg. Szabadprogram. Szállás elfoglalása Tirolban, az esti órákban.

2. nap Első állomásunk St. Gallen lesz, ahol megtekintjük a barokk katedrálist és a világörökséghez tartozó kolostorkönyvtárat. Majd látogatás Svájcban a schaffhauseni Rajna vízesésnél, amely Európa legszélesebb vízesése (150 m). Ezután a Svájc gyöngyszemének tartott Stein am Rheinnel ismerkedünk. A városnézés során lehetőségünk lesz jó néhány hamisítatlan svájci csokoládéüzletet is felkeresni. Szállás elfoglalása a francia-svájci határon.

3. nap A német-francia-svájci hármashatáron található Bázel, mely látnivalók sokaságát nyújtja. Fantasztikus élmény a dimbes-dombos óváros, több száz éves színes házaival, pezsgő hangulatú, kiülős éttermeivel.
Városnéző séta: városháza, Spalentor, Münster, szabad program. Délután utazás Elzász déli részére, Mulhouse hangulatos városába. Felfedezzük a sétálóutcákat rejtő történelmi belvárost: városháza, Saint-Etienne Templom, a középkori házak és a Place de la Réunion tér. Érdemes ellátogatni a Vasúti Múzeumba, vagy az Automobil Múzeumba, mely több mint félezer gépkocsival és a világ legnagyobb Bugatti gyűjteményével várja az érdeklődőket. Szállás.

Délutáni fakultatív kirándulás a mesebeli Elzász borvidékére: Utazás Franciaország legelbűvölőbb városába, Colmarba, mely macskaköves utcákkal, favázas színes házakkal, muskátlis erkélyekkel várja látogatóit. Városnéző séta során felkeressük a kereskedők girbegurba utcáit, bepillantunk az óvárosba: Szent Martin székesegyház, Maison Pfister, Maison de Tetes; majd a Petite Venise-t, azaz a Kis Velence-t tekintjük meg, mely a város igazi ékköve. Látogatás az elzászi borvidék egyik mesébe illő városkájába: Eguisheim-be, séta a Rue du Remparts bájos keskeny utcácskáján, a reneszánsz szökőkutak megtekintése. A program díja 25 euro/fő (min. 25 fő esetén)

4. nap Délelőtt kirándulás a Trümmelbach gleccservízeséshez (10 hatalmas vízesés egy hegy belsejében), mely a Berni-Alpok 4000 m magas hegyei között fekszik a Lauterbrunneni völgyben, Európa egyik legszebb gleccservölgyében. Lehetőség nyílik a híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal egy kilátópont elérésére. Amennyiben időnk engedi séta a svájci főváros, Bern utcáin. Városnézés a világörökség részét képező óvárosban: Marktgasse-i piac, Szt. Vinzenskirche székesegyház (Münster), Zytglogge az asztronómiai órával. Visszautazás a szállásra.

5. nap Délelőtt Zürich látnivalóival ismerkedünk: séta az óvárosban és a Bahnhoffstrassén, a világ egyik legelőkelőbb utcáján. Majd városnézés Luzern óvárosában, a város jelképeinek, az Oroszlános emlékműnek és a Kapellbrückének (középkori fedett fahíd) megtekintése. Szállás elfoglalás Tirolban.

6. nap Kora reggel kiköltözés a szállásról, utazás Ausztria irányában. Kirándulás a királyok tavaként emlegetett gyönyörű Königssee-hez. A meredek sziklákkal határolt tó a norvég fjordokra emlékeztet. Sétahajózás St. Bartholomä falu lóhere alaprajzú zarándok templomához. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés vissza Magyarországra a késő éjjeli órákban.

Részvételi díj: 139.800 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást luxus autóbusszal, 5 éj szállás hotel***, 5 reggeli és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját. A programok sorrendje felcserélhető
Üdülőhelyi illeték: 4.900 Ft/fő
Vacsora 5 alkalom: 34.900 Ft/fő (igény szerint)
Egyágyas felár: 41.800 Ft/fő
Csatlakozási lehetőség: Miskolc, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, Budapest, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 430 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a

Részletek

Kezdés:
július 26, 2022
Vége:
július 31, 2022
Összeg:
HUF139.800
Honlap:
https://adriaholiday.hu/korutazasok/svajc-egy-csipetnyi-elzasszal-%3Cp%3E-(hotel)

Szervező

Adria Holiday Utazási Iroda
View Szervező Website

Helyszín

Svájc
Svájc + Google Térkép