Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

TOSZKÁNA CSODÁI – Épített és természeti örökségei – zárt csoport

június 9 - június 16

Szervezés alatt

A chianti bor és az olívaolaj hazája, az itáliai reneszánsz bölcsője, az életöröm földje, ősi villák, meseszép völgyek és ikonikus ciprusfák, sokak szerint Közép-Olaszország legszebb vidéke …

  1. nap: Indulás 5.oo órakor a ZM Szent Rafael Kórház Rendelőintézet parkolójából.

Utazásunkba beiktatunk egy különlegesen szép programot: látogatást teszünk Dozza kis faluban, mely Emilia-Romagna régió festői domboldalain fekszik és a középkori falucska házait művészek különböző falfestményekkel kidíszítették. Végül szálláshelyünkre utazunk, a bájos Vinci településre. Érkezés után szállások elfoglalása, vacsora. Valamennyi éjszakát itt töltjük.

2. nap:  Reggeli után utazás Firenzébe, a reneszánsz fővárosába, ahol egész napos programot bonyolítunk (hiszen szinte az egész város műemlék). Délelőtt gyalogos városnézés helyi vezetővel, amelynek keretében a Santa Croce templom (Michelangelo és más hírességek sírjával), a Dóm és környéke (Campanille és Battistero), a gyönyörű házakkal díszített öreg híd: a Ponte Vecchio, ahol ma is pénzváltók és ékszerboltok találhatóak, kerülnek megtekintésre. A város főterén áll a gyönyörű Piazza Signoria (városháza), a híres Dávid és a szobrokat rejtő Loggia dei Lanzi. Az Uffizi képtár megtekintése magyar nyelvű helyi vezetővel (a program fakultatív). Ebédszünet, szabadprogram és vásárlási lehetőség következik.

3..nap Reggeli után utazás autóbusszal Pisa-ba, a nevezetességek megtekintése: a parkolóból rövid sétával, vagy a helyi dottókkalokkal jutunk el a legnagyobb látványosságokhoz, a Csodák terére. Itt áll a Dóm, a Keresztelő kápolna a Temető és a híres Ferde-torony. A délelőtt során mindhárom nevezetesség részletes megismerésére nyílik lehetőség. A Ferde-toronyba csak előzetes bejelentkezés alapján! Majd szabadidőt biztosítunk. Délután a térség egyik legszebb és legizgalmasabb látványosságához kirándulunk. Carrara márványbányái az ókor óta a hófehér márvány szimbóluma. Az itteni márványbányák egyikéhez egy parkolóból dzsipekkel – meseszép és Indiana Johns filmekhez hasonlító úton – visznek fel bennünket, ahol bemutatják a márvány kitermelésének folyamatát és a bányászat történetét. Késő délután visszatérünk a szálláshelyünkre.

 4. nap: Reggeli után utazás San Gimignanoba, a középkori tornyok hangulatos városa következik. Mely egyike azon toszkán városoknak mely a középkor óta szinte semmit sem változott. A városban való sétálás egy örök és felejthetetlen emlék marad, főleg, ha a világbajnok fagylatot is megkóstolják! Innen a San Gimignano melletti tanyára utazunk, ahol nevezetes vernazza és chianti borokat készítik. Varázslatos környezetben megismerjük a borkészítés fortélyait, megtekintjük a birtokot, majd egy kostoló asztalnál meg is ízlelhetjük a ház borait és más finomságokat.Utána Sienaba utazunk, séta a történelmi óvárosban, a város lejtős főtere egész Toszkána egyik legismertebb pontja.  Koraeste visszaindulás a szállásra.

5. nap: Reggeli után utazás La Spezia kikötőjébe, ahonnét egész napos hajóútra indulunk a varázslatos Cinque Terre vidékére. Felkeressük a varázslatos kis településeket, halászfalvakat, a vidék legszebb kisvárosait. Az ebédszünetben lehetőség nyílik a helyi ételek és borok kóstolására is. Visszatérés a szállásra az esti órákban.

6. nap: Reggeli után utazás Pontedera városkába, ahol az emblematikus Vespa robogók múzeumát tekintjük meg. Szinte elképzelhetetlen olasz látkép a „darazsak” nélkül! Tovább utazunk Volterra gyönyörű, etruszk alapítású városába, mely a tartomány egyik büszkesége. A vulkanikus dombok között emelkedő Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosa egyszerűen lenyűgöző. A vastag kőfallal körülölelt városból gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre is. Az etruszk romok, a szűk utcácskákban található éttermek adják a város varázsát és persze a város főtere a Piazza dei Priori, mely Olaszország egyik legszebb tere. A látnivalói mellett Volterra az alabástromfaragás központja, így lehetőségünk lesz különleges ajándéktárgyak és ékszerek vásárlásra is. Ezt követően felkeressük a bájos, középkori hangulatú kisvárost: Colle Val d’Elsat , ahol teszünk egy kellemes sétát. (ha időnk engedi a nevezetes Elza-völgyben is sétálhatunk a patak hangulatos völgyében.

  1. nap: Reggeli után utazás Lucca városába, itt született Puccini. A széles téglafallal (városfallal) körülvett óvárosban gyönyörű a San Martino katedrális, a San Michele templom, a Piazza Amfiteatro hangulatos tere, sétánk során ezek kerülnek megtekintésre, majd délután kirándulást teszünk Villa Reale di Marlia-ban. A Napoleon húga által megvett és átalakított kastély és park ma Toszkána egyik legszebb együttese. A látogatásra szánt két óra alatt itt minden parkban látható és kastélyban tapasztalható szépséget átélhetünk!

 

  1. nap: Reggeli után korai indulás hazafelé. Útközben rövid séta Ferrarában, amely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, A d’Este hercegség egykori székhelye. Ferrara tudatos tervezésnek köszönheti mai arculatát. Épületeit a „tökéletes reneszánsz város” koncepciója szerint hozták létre humanista városépítészek 1492-től. Ezen reneszánsz álmot a város szerkezete mai is őrzi.

Tovább utazás rövid pihenőkkel Szlovénián át, érkezés az esti órákban Zalaegerszegre.

Részletek

Kezdés:
június 9
Vége:
június 16
Összeg:
Szervezés alatt

Szervezők

Vivaldi Travel
Czakó Zsolt

Helyszín

Vinci
Vinci, Toszkána Olaszország + Google Térkép