Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vaskapu és Dél-Erdélyi barangolás – zárt csoport

június 14, 2023 - június 18, 2023

Szervezés alatt

Utazás: Autóbusszal (Kréber busz)

Útvonal:

Tata – Budapest – Nagylak – Temesvár – Herkulesfürdő vagy Szörényvár – Vaskapu-szoros – Herkulesfürdő – Vajdahunyad – Nagyszeben – Balea-tó – Kerc – Erdélyi skanzen – Nagyszeben – Brassó – Törcsvár – Fogaras – Nagyszeben – Gyulafehérvár –  Arad – Nagylak – Budapest – Tata

Program:

1.nap:

Indulás Tatáról Nagylak irányába az autópályán. Határátlépés után Temesvárra utazunk. Ismerkedés a város nevezetességeivel: Losonczy tér a katolikus és szerb templomokkal, zsinagóga, Jenő herceg tér a régi városházával és a szecessziós épületeiről nevezetes Lloyd sor az Operával és a Hunyadi várral. Utazás tovább a szállás felé, a Duna mentén található Szörényvárra. Szállás elfoglalása, vacsora.

  1. nap:

Reggeli után megtekintjük a középkori Szörényvár maradványait majd indulás az Orsova melletti  hajókikötőbe, majd behajózunk a Vaskapu-szorosba. A Kis-kazán szoros és Nagy-kazán szoros csodálatos szurdokvölgyének nevezetességi a Dunáról fantasztikus látványt nyújtanak. Délután séta Herkulesfürdőn. A monarchia egyik legszebb fekvésű világhírű üdülőhelye (hajdan szebb napokat látott) épületei és sétaterei a Cserna folyó völgyében visszaidézik egy letűnt kor eleganciáját. Este visszatérés a szállásra, vacsora.

  1. nap:

Reggelit követően indulunk Vajdahunyadra. A Hunyadiak várkastélya visszarepít bennünket Erdély középkori főúri világába. A várlátogatást követően a Szászföldre utazunk. Délután megismerkedünk Nagyszeben történelmi belvárosával: Brukenthal palota, evangélikus templom, Nagy piactér, Kis piactér nevezetességei, stb. Este a szállásunk elfoglalása, vacsora.

  1. nap:

Reggeli után magashegyi túrán veszünk részt. A Transzfogarasi úton megyünk fel a Balea vízesésig, ahonnan gondolás kötélfelvonóval mehetünk fel a Balea-tóig (2130 m ). Visszaereszkedés után a kerci apátság romjait keressük fel, majd a nagyszebeni skanzent látogatjuk meg. A nap végén vacsora egy hangulatos étteremben, majd visszatérés a szálláshelyre

  1. nap:

A reggelink után útra kelünk. Gyulafehérvár csodálatosan megőrzött, évezredes múltra visszatekintő emlékeivel ismerkedünk. Délután Arad nevezetességeivel ismerkedünk: Vár, Fő tér, Szt. Antal templom, Szabadságszobor, stb. Visszatérés Tatára az esti órákban (kb. 22-23 óra körül).

 

Ellátás: Félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: Hotelek vagy panziók

Részletek

Kezdés:
június 14, 2023
Vége:
június 18, 2023
Összeg:
Szervezés alatt

Szervező

Tata Tourist
View Szervező Website

Helyszín

Románia
Románia + Google Térkép