Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Barangolás Toszkán tájakon – monori csoporttal

április 30 - május 5

255.000HUF

1. nap:
Elutazás Monorról reggel 3.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Emilia-Romagna régió egyik mesé településére látogatunk. Dozza egyike azon kis falvaknak mely a feudális településszerkezetét kihasználva az 1960-as évektől kezdve a művészek kedvenc alkotóhelyévé vált. Ötletes, művészi alkotásokkal ékesített falai, igazi szabadtéri galéria. Inenn az Appenin-hegységen keresztül buszozva jutunk el Toszkánába. Szálláshely elfoglalása Vinciben az esti órákban. Vacsorával zárul a napunk.

2. nap:
Elsőként Carrara-ba utazunk. A carrara-i márvány története egészen az etruszk időkig nyúlik vissza. Találtak olyan leleteket, melyek azt bizonyítják, hogy már i.e. II. században készültek tárgyak a „fehér arany”-nak nevezett kőből. Itt egy működő márványbányát látogatunk meg, ahová terepjárókkal jutunk fel, majd következik a bánya megtekintése. Megtudhatjuk, hogy hogyan is hozzák létre ezeket a bányákat, hogyan történik a fejtés, mire kell odafigyelniük. Majd délután kirándulást teszünk Villa Reale di Marlia-ban. A Napoleon húga által megvett és átalakított kastély és park ma Toszkána egyik legszebb együttese. A látogatásra szánt két óra alatt itt minden parkban látható és kastélyban tapasztalható szépséget átélhetünk! Innenn a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Anfiteatro – San Frediano templom. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

3. nap:

Reggeli után az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot, a Cinque Terrét keressük fel, mely öt, tengeröböl által körbezárt települést rejt. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvakat hajóúton fedezzük fel, a hajóút során több helyen is kikötünk és sokszor nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. A hajóból láthatjuk a „szerelmesek útját” is. Jó idő esetén rövid fürdőzési lehetőség. Amennyiben az időjárási viszonyok miatt a hajók nem közlekednek, a programot vonattal járjuk végig. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:  
Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok „mekkája” volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Kora délután egy tipikus helyi „fattoria”-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket. Innen utunk San Gimignanoba, a „tornyok városába” vezet, ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap: 
Elsőként  Pisába látogatunk, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető, Ferde Torony. Délután az izgamas Piaggio Múzeumba látogatunk vagy megismerjük San Miniato csodás kisvárost. Késő délután Vincivel ismerkedünk, majd az  esti órákban visszasétálunk a szálláshelyre.

6. nap:  
Hazautazás rövid pihenőkkel Monorra. Érkezés a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 

Az ár tartalmazza:
– utazás autóbusszal
– 5 vagy 6 éj szállás
– reggeli ellátás
– idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
– útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
– betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
– belépőjegyek
– fakultatív programok
– idegenforgalmi adó: kb.2 Euro/fő/éj

Felárak:
– egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

 

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

 

Utazás: autóbusszal 
Szállás: 
5 éjszaka Vinciben 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás:
 félpanzió

 

Részletek

Kezdés:
április 30
Vége:
május 5
Összeg:
255.000HUF
Honlap:
http://vivalditravel.hu/reszletek/sajat/21/barangolas_toszkan_tajakon

Szervező

Vivaldi Travel
Phone
+36 20 347-9448
Email
info@vivalditravel.hu
View Szervező Website

Helyszín

Vinci
Vinci, Toszkána Olaszország + Google Térkép