1. nap Indulás a hajnali – kora reggeli órákban a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon. Megálló Celjében, ahol a romantikus táj fölött őrködő ősi várat, a Cillei grófok sasfészkét tekintjük meg. Kora délután érkezés Ljubljanába. Séta az óvárosban, amely során megtekintjük a várat, a székesegyházat, valamint a Tromostovje-hármas kőhidat, a Sárkányhidat és a Ferencesek templomát, majd szabadprogram az adventi forgatagban, amit igazi karácsonyi hangulat, ünnepi pompa, kirakodóvásárok, koncertek sokasága jellemez. Miután vásároltunk a kézműves portékákból, felmelegedtünk a forralt bortól vagy csokitól, elmajszoltunk 1-2 adag isteni sült gesztenyét és potica-t (szlovén bejgli), akár hajókázhatunk is egyet a Ljubjanica folyón, hogy ismét megcsodáljuk a karácsonyi fényeket, a gyönyörűen kidíszített várost. Este a szállások elfoglalása. Ljubljana környékén.

2. nap Délelőtt Szlovénia híres nagyvilági üdülőhelyére, a Júlia Alpok központjában található Bledi- tóhoz vezet utunk, mely télen is magával ragadó látványt nyújt: a tó közepén található kis szigetecskén álló kegytemplom, a tó fölé magasodó bledi vár mind le fognak nyűgözni. Ezután egy különleges, mesebeli adventi vásárban lehet részünk. Szabadprogram keretében lehetőség lesz sétálni a díszesen kivilágított standok között, forralt bort, karácsonyi süteményeket kóstolni, gyönyörű kézműves termékeket vásárolni. A fahéj, a narancs, a fenyőágak illata, az adventi koszorú kiállítás és a karácsonyi zene biztosítják a meghitt hangulatot. Kora délután látogatás a szép fekvésű Škofja Lokában, Szlovénia műemlékekben egyik leggazdagabb kisvárosával. Hazaindulunk, folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

Részvételi díj: 54.500 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást luxus autóbusszal, 1 éj szállás hotel***,

1 reggeli és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, belépőjegyek és az utasbiztosítás díját. Egyágyas felár: 7.900 Ft/fő

Üdülőhelyi illeték: 2.400 Ft/fő

Vacsora: 5.900 Ft/fő

Csatlakozási lehetőség: Miskolc-Mezőkövesd-Gyöngyös-Hatvan-Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa

 

Betegség-, balest-, poggyászbiztostás: 480 Ft/fő/nap

Útlemondási biztosítás: részvételi díj 5%-a